auto inkoop station
  085-760 01 44
Direct een medewerker aan de lijn

  06-51 49 35 36
Bel, sms of whatsapp ons

 info@autoinkoopstation.nl
Mail ons of vul het formulier in
elektrische auto

Veertig nieuwe elektrische auto’s

De autofabrikant PSA is van plan om 40 nieuwe elektrische auto’s te maken. Dat wil zeggen elektrische of hybride auto’s. de veertig nieuwe modellen zullen uitkomen bij de merken Peugeot, Opel, Citroen en DS.

PSA kondigt aan volledig over te stappen op elektrische auto’s tegen 2025.

De CEO van PSA heeft op een congres in Detroit verteld dat PSA in 2025 auto’s wil aanbieden die elektrisch of semi-elektrisch zijn aangedreven. Dat zijn dan niet alleen volledig elektrische auto’s maar ook stekkerhybrides, gewone hybrides en mild-hybrides.

Momenteel zijn er al enkele volledig elektrische auto’s op de markt van het concern, onder andere de Peugeot iOn, de Citroen C-Zero en de Citroen E-Berlingo. Tussen 2019 en 2021 wil het bedrijf hier nog 5 volledig elektrische auto’s bij zetten.
Er waren al eerdere aankondigingen van PSA die ditzelfde laten zien. Er komt een plug-in hybride, de DS7 Crossbak, er komt een elektrische uitvoering van de Peugeot 208 en een plug-in hybride van de Peugeot 5008 en 3008. De eerste wagens die volledig elektrisch zijn zullen de Peugeot 208 en de Citroen DS3 Crossbak zijn. Deze auto’s mogen we al in de eerste helft van 2019 verwachten.

Andere merken gaan ook over

De PSA-groep is niet de enige die wil overstappen op elektrisch. Immers, vanwege de normen voor uitstoot die steeds strenger worden, is het de enige oplossing. Volvo kondigde al eerder aan volledig te zullen inzetten op elektrische auto’s.
Carlos Tavares, de topman van de PSA-groep, heeft gezegd dat in 2025 is de PSA-groep 100 procent geëlectrificeerd zal zijn, en dat ze dan minstens 40 procent geëlectrificeerde auto’s aan zullen bieden.

Alles elektrisch tegen 2025

Over maximum 3 jaar is volgens de topman van PSA de helft van al hun auto’s al (deels) elektrisch. In 2025 moet alles van Peugeot, Citroën, DS en Opel en Vauxhall (sinds 2017 ook onder de PSA paraplu) op enigerlei wijze elektrische aandrijving hebben. Een paar maanden geleden was Tavares nog cynisch over elektrisch rijden. De politiek nam initiatieven tegen de verbrandingsmotor en zijn reactie daarop was dat de wereld gek geworden was. Maar nu is hij dan toch om, en kondigde hij grootste plannen aan voor de PSA-stal met elektrisch rijden.

Amerikaanse markt

Overigens waren er nog meer aankondigingen. Hij heeft beloofd dat PSA weer op de Amerikaanse markt zal gaan opereren, na 17 jaar. Waarschijnlijk zal dit met het merk Peugeot gaan gebeuren, omdat Amerikanen dit merk zien als modern en cool, en omdat het geassocieerd wordt met luxe en bourgondisch.

Zelfrijdend

Verder zal tegen het jaar 2030 een groot deel van de auto’s uit de PSA stal min of meer zelfrijdend zijn. Een tiende van de auto’s zal helemaal of nagenoeg helemaal autonoom zijn. Deze auto’s zullen een niveau 4 of 5 autonomie hebben. Met level 5 kan een zelfrijdende auto overal zelf de weg vinden, met level 4 kan de auto zijn weg vinden in een geografisch afgebakende zone.

Labels:, ,

AutoInkoopStation

Uw tweedehands auto verkopen aan Auto Inkoop Station, snel en efficient. Een goede prijs voor uw auto, ervaring in de inkoop van occasions. Snelle afhaling en betaling ter plaatse. Dat zijn onze troeven. Eenvoudig, snel en netjes geregeld!
Meer over ons

Contact

Stationsweg 6
3764 CJ Soest

 085-76 00 144
 06-51 49 35 36

 info@autoinkoopstation.nl