auto inkoop station
  085-760 01 44
Direct een medewerker aan de lijn

  06-51 49 35 36
Bel, sms of whatsapp ons

 info@autoinkoopstation.nl
Mail ons of vul het formulier in
renault 4 gendarmerie

Renault 4 van de gendarmerie op de veiling

Als autoinkoop bedrijf zien we regelmatig interessante occasions langskomen. Als het bijzondere en gave modellen zijn, hangt daar ook best een flink prijskaartje aan omdat er zoveel interesse is op de markt voor een bijzondere of zeldzame auto. Deze mag dan best oud zijn, zoals een Renault 4 bijvoorbeeld.

Renault 4 van de gendarmerie op de veiling

Op een veiling in Frankrijk, die zal plaatsvinden op 8 februari het het Grand Palais in Parijs, zal een Renault 4 worden geveild van de Gendarmerie.

renault 4 gendarmerieHet is een 4×4 met een soft top. De Renault Sinpar 4L 4×4, zoals het model volledig heet, is gebruikt door de Franse gendarmes, en dit model werd speciaal uitgerust om in de Franse Alpen te kunnen gebruiken, op de Col deTende. Het gendarmeteam dat erin rondreed door de bergen heette Peleton de Gendarmerie de Haute Montagne. Toen de wagen klaar was bij deze gendarmes in de Alpen is de wagen bij een Italiaan beland, die de auto heeft gerestaureerd. De Renault was daardoor weer in nieuwstaat. In 2016 is de wagen door de Italiaan verkocht aan de huidige eigenaar, die de auto dus binnenkort gaat laten veilen.

Verwachte opbrengst van de Renault 4

Het veilinghuis Bonham dat de veiling in Parijs organiseert, verwacht dat deze Renault 4 ongeveer 25.000 tot 35.000 Euro zal opbrengen. Voor een minder mooi exemplaar ben je ongeveer 15.000 Euro kwijt, met evengoed weinig kilometers op de teller. Dus of het haalbaar is om meer dan 25 mille te vangen voor deze is nog de vraag. Bonhams denkt echter dat de auto bijzonder genoeg is om zo’n prijs te rechtvaardigen.

Succesnummer

De Renault 4 was sowieso een succes. De wagen is in 25 landen geproduceerd, in verschillende versies. Dit omdat het model werd aangepast aan de eisen en wensen van de lokale klandizie. Het is zelfs de meest geproduceerde auto ter wereld, op de VW Kever en de T-Ford na. Er zijn totaal meer dan 8 miljoen Renault 4-tjes gebouwd.

De Renault 4 volgde de 4CV op. De vierkante vorm is gebleven tijdens het hele leven van de Renault 4, reden waarom hij vaak ‘de koektrommel’ werd genoemd. De 4 had voorwielaandrijving, een grote achterklep en was de directe concurrent van de Citroën 2CV. Beide modellen hebben jarenlang succes gehad.

Labels:, ,

AutoInkoopStation

Uw tweedehands auto verkopen aan Auto Inkoop Station, snel en efficient. Een goede prijs voor uw auto, ervaring in de inkoop van occasions. Snelle afhaling en betaling ter plaatse. Dat zijn onze troeven. Eenvoudig, snel en netjes geregeld!
Meer over ons

Contact

Stationsweg 6
3764 CJ Soest

 085-76 00 144
 06-51 49 35 36

 info@autoinkoopstation.nl