auto inkoop station
  085-760 01 44
Direct een medewerker aan de lijn

  06-51 49 35 36
Bel, sms of whatsapp ons

 info@autoinkoopstation.nl
Mail ons of vul het formulier in
fraude met betaal app

Pas op voor valse betaal app bij auto verkoop

Uw auto aan een particulier verkopen kan een risico met zich meebrengen. Misschien heeft u het wel gezien in het tv programma “Opgelicht” van Avro Tros. Mensen kopen dure spullen zoals auto’s, scooters en laptops en betalen met een valse betaal app, waardoor de verkoper het geld nooit ontvangt.

Hoe werkt de truc met de valse betaal app precies?

Stel u heeft een auto te koop, en zet deze op Marktplaats. Er komt een reactie van een koper die serieuze interesse heeft. De geinteresseerde vraagt of het ok is als hij het geld overmaakt via zijn bank app, omdat hij niet met het geld contant over straat wil. Klinkt logisch. De koper komt naar de auto kijken en wil hem kopen. U wordt het eens over de prijs en de koper vraagt welke bank u heeft. Zelf heeft hij een andere bank. Maar hij maakt het afgesproken bedrag ter plekke aan u over met zijn betaal-app op zijn smartphone. U kijkt mee, ziet dat er voldoende geld op de rekening staat, er zijn andere afschrijvingen gedaan. U ziet dat hij uw naam en rekeningnummer invult, en dat de betaling voor de auto
van zijn rekening wordt afgeschreven. Omdat hij een andere bank heeft dat u kan het wel een dag duren voor het geld bij u is bijgeschreven. U denkt dat het goed zit, de deal is rond, u schrijft de auto over bij het postkantoor. Vervolgens vertrekt de koper met de auto. De volgende dag blijkt dat het geld niet op eigen rekening bijgeschreven wordt. En de volgende dag nog niet. Als u de koper van de auto probeert te bereiken lukt dit niet, geblokkeerd voor telefoontjes of appjes, e-mail geeft een foutmelding. De koper heeft een valse betaal app gebruikt. Geen echte betaling, auto weg. Dan bent u opgelicht!

Valse betaal app van verschillende banken

valse betaal app in gebruik“Opgelicht?!” kreeg tientallen klachten binnen van mensen die op deze manier waren bedrogen. Het ging steeds om goederen van meer dan 1000 Euro, zoals laptops, maar ook scooters en auto’s. Er was ook een slachtoffer bij die zijn auto t.w.v. 24.000 Euro kwijtraakte en iemand die een Mercedes verkocht voor 27.500 Euro en het geld nooit kreeg.
De gedupeerden in de uitzending van “Opgelicht!” hadden te maken met een oplichter die een valse app van de ABN AMRO gebruikte. Als je de nep-app met de echte vergelijkt is het mogelijk om een paar verschillen te zien. Maar wie zelf geen abn amro rekening heeft, weet allicht niet hoe de echte eruit ziet.
Er waren zelfs gedupeerden die hun eigen bank nog hebben gebeld om raad te vragen, voor de koper het geld overmaakte. Sommigen kregen toen te horen dat het wel ok was, omdat ze mee konden kijken en zelf zagen dat het geld van de rekening van de koper werd afgeschreven. Het programma kreeg overigens ook klachten binnen van mensen die waren opgelicht met een valse betaal app van de ING.

Valse betaal app ook gebruikt bij verkoop auto’s

Veel mensen zijn op deze manier opgelicht en hun auto of scooter kwijt geraakt. Als de betaling overgemaakt is en de verkoper denkt dat het in orde is, zijn koper en verkoper samen naar het postkantoor gegaan om de auto over te schrijven. Hierdoor beschouwt de politie de auto niet als gestolten. Immers, je hebt de auto zelf op iemand anders’ naaam gezet.

Veilig en betrouwbaar uw auto verkopen

Er is een politie-onderzoek ingesteld naar de zaak van de motorscooter. Drie verdachten zijn gehoord. Maar wees gewaarschuwd! Op dit moment zijn er nog steeds valse bank-apps in omloop. Om te voorkomen dat u op deze manier opgelicht wordt kunt u beter zaken doen met een gerenommeerd bedrijf.

Wilt u liever veilig zaken doen met een betrouwbare partij? Bij ons krijgt u het geld contant in handen, of het wordt ter plekke op uw rekening bijgeschreven. Bovendien krijgt u van Auto Inkoop Station bij het ophalen van de auto ook meteen uw RDW-vrijwaring. Met een gerust hart uw auto verkopen voor een goede prijs kan ook snel, vaak binnen 24 uur. Meld uw auto vrijblijvend aan voor een bod.

Labels:, , , ,

AutoInkoopStation

Uw tweedehands auto verkopen aan Auto Inkoop Station, snel en efficient. Een goede prijs voor uw auto, ervaring in de inkoop van occasions. Snelle afhaling en betaling ter plaatse. Dat zijn onze troeven. Eenvoudig, snel en netjes geregeld!
Meer over ons

Contact

Stationsweg 6
3764 CJ Soest

 085-76 00 144
 06-51 49 35 36

 info@autoinkoopstation.nl