auto inkoop station
  085-760 01 44
Direct een medewerker aan de lijn

  06-51 49 35 36
Bel, sms of whatsapp ons

 info@autoinkoopstation.nl
Mail ons of vul het formulier in
nieuwe kever 2003

Nieuwe Kever te koop

De VW Kever, wie kent hem niet. Het model is al niet meer nieuw te koop in Nederland sinds 1978 en toch weet iedereen hoe een Kever eruitziet, en dat het een iconische auto is. Maar als je nu naar de VW dealer gaat kun geen nieuwe Kever kopen, Je kunt een New Beetle kopen, die iets van dezelfde nostalgie uitstraalt, maar geen Kever.

Nieuwe Kever te koop in Nederland

Er is nu een nieuwe Kever te koop uit 2003, die nog maar 71 kilometer op de teller heeft. Hoe kan dat?
In Mexico zijn de Kevers veel langer geproduceerd dan in Nederland. Daar gingen ze tot 2003 door met de productie ervan. De laatste lijn die ze maakten waren 3000 stuks van de Última Edición.

Je zou denken dat deze Kevers dus massaal geimporteerd worden, maar helaas. Als je zo’n kever koopt en je brengt deze naar de keuring voor een kenteken, dan gaat de keurmeerster niet akkoord. De reden hiervoor is dat de auto niet aan alle eisen voldoet. De verplichte airbag bijvoorbeeld, ontbreekt, die een auto van dit bouwjaar wel moet hebben.

Mexico Kever

Hoe kan het dan dat deze Mexico Kever uit 2003, waarover dit artikel gaat, toch te koop is in Nederland? Juist de airbag is de reden hiervoor. Deze auto werd in 2003 nieuw gekocht door een Duitser als kado voor zijn dochter. Moeder de vrouw was het er echter niet mee eens, ze vond de auto niet veilig genoeg voor haar dochter. Daarom is de nieuwe Kever nauwelijks gebruikt en aan de kant gezet. Maar hij heeft dus een tijdje een Duits kenteken gehad, en daarom mag deze wel op een Nederlands kenteken worden gezet.

Prijs

De prijs voor deze nieuwe Kever is 39.950 Euro en dat is dan inclusief het Nederlandse kenteken en inclusief de BTW. Eigenaar Pieter van Carconnect heeft hem ooit gekocht voor zijn eigen verzameling maar heeft hem nu te koop gezet. De auto heeft een 1.6 liter motor, 2 cilinders en 50 pk.
https://www.autowereld.nl/volkswagen/kever/1-6-ultima-edicion-26760638/details.html

Labels:, ,

AutoInkoopStation

Uw tweedehands auto verkopen aan Auto Inkoop Station, snel en efficient. Een goede prijs voor uw auto, ervaring in de inkoop van occasions. Snelle afhaling en betaling ter plaatse. Dat zijn onze troeven. Eenvoudig, snel en netjes geregeld!
Meer over ons

Contact

Stationsweg 6
3764 CJ Soest

 085-76 00 144
 06-51 49 35 36

 info@autoinkoopstation.nl