auto inkoop station
  085-760 01 44
Direct een medewerker aan de lijn

  06-51 49 35 36
Bel, sms of whatsapp ons

 info@autoinkoopstation.nl
Mail ons of vul het formulier in
diesel in Arnhem

Diesel in Arnhem – mag u straks nog wel overal komen?

Pas op in Arnhem diesel rijders! Woont u in of rond Arnhem en heeft u een diesel? Let dan even op. Het zou kunnen dat er vanaf 1 januari 2019 iets voor u verandert. Mag u straks nog wel overal komen met uw diesel in Arnhem?

Vrachtwagens op diesel in Arnhem, Euro 4

Er is al een milieuzone voor vrachtwagens in Arnhem. De gemeente schrijft hierover zelf:
“Om de luchtkwaliteit in de binnenstad van Arnhem te verbeteren is met ingang van 1 juli 2014 een milieuzone voor vrachtverkeer ingesteld. De zone betreft het gebied binnen de centrumring van Arnhem inclusief de centrumring zelf.” En ook dat het verbod nu nog geldt voor vrachtwagens onder de Euro IV norm, met een boete van 230 Euro per keer voor wie niet aan de regels voldoet en zich toch op de centrumring bevindt.

Auto’s op diesel in Arnhem – Euro 3

Deze bestaande milieuzone in Arnhem wordt uitgebreid naar personenwagens. Vanaf 1 januari 2019 mogen personenwagens met Euro 3 of lager de zone ook niet meer in. Dit betreft diesels van 2004 en ouder. Bepaalde diesels van voor 2006 mogen het centrum van Arnhem alleen nog in als ze voldoen aan bepaalde Europese eisen. De maatregel is genomen met het oog op de luchtkwaliteit in de stad. Het college van B&W had het al eerder voorgesteld, maar de raad wilde eerst een nader onderzoek naar de luchtkwaliteit. Dit onderzoek is gedaan, waarna men de conclusie heeft getrokken dat uitbreiden van de bestaande milieuzone-regels een goede maatregel is om de kwaliteit van de lucht in de stad te verbeteren.

diesel in Arnhem milieuzone

Milieuzone Arnhem © Gemeente Arnhem

Andere steden met milieuzones

Arnhem is niet de enige stad met een milieuzone. Ook in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht is zo’n zone waar diesel personenwagens en diesel vrachtwagens van een bepaalde leeftijd niet in mogen. Arnhem is van deze 4 steden de plaats met de strengste milieuzone.

Uw diesel in Arnhem verkopen?

Woont u in Arnhem of omgeving (of komt u er regelmatig) en heeft u een diesel die de milieuzone niet in mag? Wilt u ervan af? Bel dan 085-760 01 44 of vul vrijblijvend ons contactformulier in, en hoor welk bedrag u krijgt voor uw diesel. U kunt uw diesel in Arnhem verkopen. Wij bieden er geld voor. We halen de auto gratis bij u op, waar u maar wilt. Het geld ontvangt u ter plaatse en ook de RDW-vrijwaring krijgt u meteen. Zo is het snel en prettig geregeld.

AutoInkoopStation

Uw tweedehands auto verkopen aan Auto Inkoop Station, snel en efficient. Een goede prijs voor uw auto, ervaring in de inkoop van occasions. Snelle afhaling en betaling ter plaatse. Dat zijn onze troeven. Eenvoudig, snel en netjes geregeld!
Meer over ons

Contact

Stationsweg 6
3764 CJ Soest

 085-76 00 144
 06-51 49 35 36

 info@autoinkoopstation.nl