auto inkoop station
  085-760 01 44
Direct een medewerker aan de lijn

  06-51 49 35 36
Bel, sms of whatsapp ons

 info@autoinkoopstation.nl
Mail ons of vul het formulier in

Auto afgekeurd bij de APK? Hoe kunt u die verkopen

Auto afgekeurd bij de APK? Hoe kunt u die verkopen?

Is uw auto afgekeurd bij de APK of is de APK verlopen?

Zit u met een auto die is afgekeurd bij de APK of is de APK-datum verlopen zonder dat u naar de keuring bent geweest? Misschien omdat er nog te veel aan de auto gedaan moest worden. Mankementen en schade repareren, voordat de auto kon worden goedgekeurd. Of u bent wel naar de keuring geweest, maar hij is afgekeurd. Dat is heel vervelend. U kunt dan niet meer in de auto rijden. Als u dat wel doet kunt u een flinke boete krijgen, van de politie of van de RDW.
De RDW houdt de datums bij waarop alle auto’s gekeurd moeten zijn, en als er geen melding is binnengekomen van een keuringsstation, dat de auto is goedgekeurd, dan wordt er automatisch een boete verstuurd.

APK regels

auto afgekeurd APKDe Algemene Periodieke Keuring (APK) is een in Europa wettelijk verplichte keuring om de verkeersveiligheid te bevorderen en het milieu te beschermen.
Als uw auto APK-gekeurd moet worden, kunt u daarvoor terecht bij een RDW erkend APK-bedrijf. Heel veel garages zijn zo’n erkend APK-bedrijf omdat ze iemand in dienst hebben die APK-keurmeester is. Ze hebben een schildje in of op het pand met de tekst “RDW erkend” erop, en een sticker met daarop de tekst ‘APK lichte voertuigen’ of ‘APK zware voertuigen’.

Na de keuring ontvangt u altijd een APK-keuringsrapport, ook als deze is afgekeurd. Overigens is de APK een momentopname en is dit geen garantie dat uw auto de rest van het jaar veilig blijft om mee te rijden. Het is ook geen garantie dat u er geen onderhoud of reparaties aan zult hebben de rest van het jaar.

APK verlopen of auto afgekeurd

Misschien wilt u de auto gewoon niet meer laten keuren, maar wilt u er liever vanaf. Als u de auto niet goedgekeurd krijgt, of dit zou alleen maar lukken door hoge kosten te maken, dan is het allicht een betere optie om de auto te verkopen.

Auto afgekeurd verkopen

Maar waar of aan wie gaat u die auto verkopen? Want een particuliere koper let altijd op of de auto APK-gekeurd is. Sterker nog, ze kopen het liefst een tweedehandsauto waarvan de nieuwe APK-datum nog ver weg is. Een auto die pas goedgekeurd is dus.
Daarom is zelf een advertentie zetten en een koper vinden niet echt een goede optie.

U kunt wel de auto bij ons aanbieden, dat is geen probleem! Als u ons belt en het kenteken doorgeeft, en daar ook bij vermeldt dat de APK van de auto verlopen is, dan hebben wij eerlijke info, en krijgt u van ons een eerlijk bod op de auto.
Aanmelden via het aanmeldformulier kan ook, dit kan elke dag op alle tijdstippen, we reageren altijd zo spoedig mogelijk na ontvangst van uw aanmelding. We hebben dan de basisgegevens van uw auto al in ons systeem, zodat we ons meteen op de prijs en de ophaaldetails kunnen richten als we u bellen.

Laat een afgekeurde auto dus niet staan, bel ons. De auto bij ons aanbieden kost weinig moeite. Wij kopen auto’s, ook uw auto zonder APK kunt u aanbieden, telefonisch of via het aanmeldformulier op onze website. Aarzel niet en vraag om ons vrijblijvend bod voor uw auto.

Labels:, ,

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

AutoInkoopStation

Uw tweedehands auto verkopen aan Auto Inkoop Station, snel en efficient. Een goede prijs voor uw auto, ervaring in de inkoop van occasions. Snelle afhaling en betaling ter plaatse. Dat zijn onze troeven. Eenvoudig, snel en netjes geregeld!
Meer over ons

Contact

Stationsweg 6
3764 CJ Soest

 085-76 00 144
 06-51 49 35 36

 info@autoinkoopstation.nl